robotdammsugare bäst i test

Bästa robotdammsugare

Robotdammsugaren är ett fantastiskt verktyg för dig som vill ha mer tid över där hemma till annat än att städa. Tack vare Bäst i test Guiden har vi tagit reda på vilken som är bästa robotdammsugaren som är just nu! Vårt arbete har vi sedan sammanfattat till dig här på denna sida för att du ska undvika dåliga produkter och få hem den bästa robotdammsugaren direkt. 

Bästa robotdammsugare just nu


RoboRock S6


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 December 2023

Prisjakt prisjämför RoboRock S6
prisjämfört med Prisjakt


Vill du få cashback på ditt köp, gå kostnadsfritt med i Refunder.Xiaomis uppdaterade version är ännu bättre än sin företrädare. Förbättrad batteritid, AI och rengöringsförmåga gör att nya RoboRock S6 kan ta sig an dammet i ditt hem på en helt annan nivå. Tack vare att batteriet är större är robotdammsugaren mycket mer effektiv. Precis som sin föregångare har Xiaomi valt att bibehålla en minimalistisk design med två färgval; vit och svart. 


Utöver bättre batteri och mjukvara är rotorbladen i RoboRock S6 50% tystare än föregående modell. Ljudnivån på RoboRock S6 ligger på 35dB vid normaldrift men går upp till ca 45dB när den kör på sitt turbo-läge. Dessa rotorblad kan även höjas och sänkas beroende på underlag. 


Likt många andra av robotdammsugarna som finns på marknaden idag finns det en smart app, Mi Home App, som följer med alla Xiaomis smarta-hem produkter. Med denna app kan du enkelt se hur robotdammsugaren rör sig samt sätta upp zoner där du inte vill att den ska röra sig inom. Du har också möjlighet att ställa in vilken sugkraft som ska användas i respektive zon. Exempelvis kan du välja en högre styrka i hallen för att vara säker på att få bort allt smuts som skor drar med sig.


Tack vare dess smarta AI-teknik behöver du inte "säga till" dammsugaren vart den ska röra sig. Detta räknar den ut själv för att göra rutten så effektiv som möjligt. Med appen har du även möjlighet att ställa in scheman för när robotdammsugaren ska vakna och sätta igång med städningen. Detta är särskilt smart eftersom du kan sätta igång robotdammsugaren när du är borta på jobb eller ärende för att sedan komma hem till ett dammfritt hem. Robotdammsugaren täcker ungefär 110kvm på 1h. 


Om du behöver göra mer av en grovstädning kan denna robotdammsugare även hjälpa dig där. Den har nämligen en vattentank som tillåter RoboRock S6 att moppa ditt golv.


När RoboRock känner att den är klar eller behöver laddas åker den automatiskt tillbaka till sin dockningsstation där den laddas till full styrka på ca 3h. När den vilar är det en god idé att avlägsna hårstrån och dammbehållaren. Här kan du även ta bort allergifiltret vilket är tvättbart. Du slipper därför att ofta köpa nytt allergifilter. 


Teknisk specifikation

  • Sugkraft på 2000PA
  • Batteritid: 2,5h
  • Sugnivåer: 4st
  • CarpetBoost - effektivt på mattor
  • Dammbehållare: 0.48 liter
  • Produktvikt: 3.6kg
  • Allergifilter: Ja - tvättbart 


Detta säger användarna om RoboRock S6

"Gör det den ska, bra app. Tar sig bra över trösklar (ca 2 cm) Har inte testat mopp funktionen ännu. Hund i huset så denna är guld värd så man slipper dammsuga varje dag."


"Köpte denna för en vecka sedan är jättenöjd, städer extremt noga och klämmer sig in i många skrymslen. Städer även noga runt ben på stolar, hyllor mm"


"Det är Vår andra robotdammsugare och den här är grym, den är förhållandevis tyst och smäller inte i möbler och väggar. Gör effektivt rent både sug och mopp! Vi är verkligen så nöjda!"


"Vi är så nöjda med dammsugaren. Det känns mycket renare och nu kan vi dammsuga varje dag! Har lite svårt med små mattor vi får flytta."


"Haft denna en månad bara än så länge men är super nöjd! Jag är själ lite förvånad över hur mycket den tar och hur rent det blir , går över trösklar utan problem och upp på mattor. Kanon köp!!"


"Köpte denna för en vecka sedan. Hade en Electrolux i samma prisklass tidigare och det är som att har bytt upp sig från sparkcykel till Ferrari. Dammsuger väldigt bra, lättanvänd app och väldigt smart maskin."


"vi har varit emot robotdammsugare sedan dom kom ut men vi testade en iallafall. vi är super nöjda med våran Bertil (dammsugaren)"


"Haft flera stycken Robotdammsugare även i prisklasserna över men blivit att man slutat använda dem för dem är allt för hårda emot möblerna men denna har varit snällast än så länge även om man kunnat önska lite långsammare fart emot möbler istället för pang varenda gång. Väldigt lätt att installera och komma igång, kartan gör det enkelt och snabbare för den att navigera igenom huset. Den suger upp allt ifrån golvet och gör verkligen rent, och vi har 2 katter, 3 hundar och småbarn. Supernöjda!"


"Endast missnöjd med att det inte finns svensk instruktion!"


"Efter snart två månader med våran robot är jag helt beroende, hemmet känns så mycket renare och man får tid till så mycket annat! Bästa köpet vi gjort!"


"Helt magisk, älskar. Tar upp djurhår utan problem. Har aldrig haft så fint hemma."


"Är så imponerad av denna dammsugare. Har aldrig någonsin haft så rena golv! Hade tidigare en vanlig dammsugare som anses vara en väldigt bra dammsugare men den är inte hälften så noggrann som denna. Extra plus för att den känner av trappan. Trodde jag skulle behöva gå efter i hörnen med den vanliga dammsugaren men bara man lyfter upp/flyttar möbler tar roboten även de svåråtkomliga områdena."


"Vi är jätte nöjda. Den löser städningen på ett jättebra sett. Den används istället lite för ofta."


"Vi har haft olika robotdammsugare genom åren från Neato och andra men den här är klart bäst av alla. Den är tyst, effektiv, smart och gör sitt jobb utan problem."


"Verkligen nöjd med inköpet av denna dammsugare, som jag kallar Robban. Robban är väldigt noggrann, systematiskt tar han sig fram och tillbaka i alla rum och över trösklar utan problem. Gillar att han drar på extra ”sug” på mattorna. Bra ljudnivå, absolut inget som jag störs av. Bra volym i skräpbehållaren."


Detta är nackdelarna med RoboRock S6

De nackdelar som har nämnts är moppfunktionen. Visst hjälper den lite men det är ingen banbrytande moppning. Detta kommer du fortfarande behöva göra själv för att få bort hårt sittande fläckar. Dammsugningsförmågan är det dock ingen som har klagat på. 


Här köper du RoboRock S6

Prisjakt prisjämför RoboRock S6
prisjämfört med Prisjakt


Vill du få cashback på ditt köp, gå kostnadsfritt med i Refunder.

Utmanaren - Electrolux robotdammsugare


Electrolux Pure i9.2


Här köper du testvinnaren:

Lägsta butikspris per den 3 December 2023

Prisjakt prisjämför Electrolux Pure i9.2
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Vill du få cashback på ditt köp, gå kostnadsfritt med i Refunder.Likt vår testvinnare är detta också en uppdaterad version från föregående modell. I denna uppdatering har Electrolux behållt dess design och form vilket gör det enkelt för robotdammsugaren att ta sig in mellan kanter och vråer(?). Det är här som Electrolux skiljer sig mest åt från RoboRock S6 - den tar kanter och hörn på ett mycket bättre sätt, detta gör Pure i9.2 till en riktigt kärlekstriangel. 


Likt en äldre butler rör sig denna robotdammsugare omkring på govlet och suger upp allt i dess väg. Med en gedigen borste och bra sugkraft är det inget som smiter undan. Denna sugkraften har dock ett pris. Detta pris stavas 65dB, vilket är ganska högt, nog för att vara störigt. Därför gör du rätt i att använda appen där du kan schemalägga dess körtider, helst när du inte är hemma. Om du låter dammsugaren köra igång när du är hemma kan du aktivera "mute"-läget som reducerar ljudnivån med 5dB. 


När roboten är igång kan den köra i 50 minuter innan den måste laddas upp. Tack vare sin effektivitet hinner den täcka en stor yta under denna tid. När den är tillbaka vid sin laddningsstation tar det 2h tills den har full batteristyrka igen. 


I dess app kan du ställa in scheman, rita ut zoner där du inte vill att robotdammsugaren ska röra sig. Du får även information om hur roboten rör sig samt ifall den stöter på hinder. Vid första körningen ritar mjukvaran i appen upp hur ditt rum ser ut vilket gör det enkelt att få en överblick på robotens körning. 


Denna robotdammsugare har också en app men givetvis går den att använda utan appen. Appen är dock väldigt användbar eftersom den låter dig ställa in "no-go zones" och städscheman för att göra städandet lite mer flexibelt. Med en snyggt gränssnitt navigerar du enkelt runt i appen där du även kan namnge din robotdammsugare. Via Google Home och Alexa(?) kan du starta enkla röstkommandon om du vill att robotdammsugaren skall sätta igång med städningen. 


Detta tycker användarna om Electrolux Pure i9.2

"Riktigt bra på hörn och kanter. Den bästa robot dammsugaren jag provat kan rekommenderas."


"En av de bättre investeringarna för att underlätta vardagen." 


"Robotdammsugaren har gett mig så mycket mer tid i vardagen. Att få komma hem från jobbet och ha ett nystädat hem har varit värt vartenda krona."


"Städar enligt schema när vi inte är hemma. Borstar runt alla stolsben och kommer under både soffa och säng. Lätt att tömma. Vi har två katter och mycket hår att städa, fungerar utmärkt."


Här köper du Electrolux Pure i9.2

Prisjakt prisjämför Electrolux Pure i9.2
prisjämfört med Prisjakt
Visa färre priser Visa fler priser


Vill du få cashback på ditt köp, gå kostnadsfritt med i Refunder.bästa robotdammsugaren just nu

Gör städningen där hemma lite enklare med den bästa robotdammsugaren


Tips! Du som går med i Bäst i test Guidens Facebook-grupp kan ta del av information när någon av de stora butikskedjorna har REA på den bästa robotdammsugaren. På så sätt sparar du både tid och pengar! Klicka GILLA så missar du aldrig ett riktigt bra kap!